På samma våglängd – Salongsorkestern

På samma våglängd

Salongsorkestern med Harald Leander och Karin Bergqvist

FULLBOKAT

 

Entré: Normalpris 290:-
Barn och studerande: 190:-
Dagar: Lördag 19 aug kl 18.00, Söndag 20 aug kl 15.00
Scen: Stora scenen
SLUTSÅLT

En radiohistoria med Musiken, Nöjena och Nyheterna  1925-1945.

Vi rör oss mellan jazzgossar, korta kjolar, ljudfilmspremiär, börskrascher, depression, cykelsemester, beredskap, mörka krafter, pilsnerfilm, kulörta lyktor, veckotidningar, dansbanor, swingpjattar och fred.

Populärmusiken – jazz, schlager, filmmusik och revykupletter – är stommen i föreställningen som presenteras av Karin Bergquist och Harald Leander i rollerna som nyhetsuppläsare, reportrar och artister. Salongsorkestern, storband med stråkar och vokaltrio, står för musiken.

 Samma ensemble har också gjort succé med föreställningarna I god beredskap, en kavalkad av schlager, dansmusik och propaganda från beredskapsåren och Pilsner och champagne med musikpärlor från filmens glansdagar 1930- och 40-talen. Bägge med strålande recensioner och fulla hus.

 

Karin Bergquist: Skådespelare med brett register; teater, kabaré, radio, film och TV. Uppväxt i Ystad. Sjunger gärna äldre schlager, som i föreställningarna I god beredskap och Pilsner & Champagne med Harald Leander och Salongsorkestern.

Harald Leander: Välkänd skådespelare, dramatiker, regissör, översättare och musiker. Svensk mästare i Gladjazz 1986 med Nisses Stuga. Och inte att förglömma: underhållningskavalkaderna I god beredskap och Pilsner & Champagne med Karin Bergquist och Salongsorkestern.

Salongsorkestern är ett storband med stråkar och vokaltrio som spelar genuin ballroomjazz från 1925-1945. Repertoiren, merparten originalarrangemang, är hämtad från den europeiska och amerikanska populärmusiken, från rena jazznummer till pilsnerfilmsschlager.

Bandet bildades i Lund på 70-talet och spelar på jazzklubbar, festivaler, baler, privata fester, kungamiddagar och gör gärna konserter och shower. Medverkat vid ett flertal tillfällen i TV. Turnéer till Shanghai, Toscana, Tokyo, Båstad, Höör och andra metropoler. Scenproduktionerna I god beredskap och Pilsner & Champagne tillsammans med skådespelarna Karin Bergquist och Harald Leander.

 


Salongsorkestern

“Stående ovationer från publiken och det med all rätt” (Skåne Sydost.nu)

  

Karin Bergquist och Harald Leander


Lör 19 aug 18.00 Salongsorkestern
2017-08-16
290,00kr
Sön 20 aug 15.00 Salongsorkestern
2017-08-17
290,00kr