fbpx

Pop-Up-Sound-Garden PRESS


Datum:
Lördag 25 juni – lördag 27 aug
Recensionsvisningar sker när som mellan midsommardagen – 1 juli.
Visningarna sker mellan: 15.30 – 19.00

Det lekfulla och frisläppta var utgångspunkten då Skillinge Teater bestämde sig för att till sommaren 2022 låta sin trädgård växa sig vild, för att sen fylla den med ljudeffekter och ljudsensorer för barn och vuxna att upptäcka.

– Vi valde att samarbeta med den Berlinbaserade ljudkonstnären Fredrik Olofsson för hans förmåga att skapa magi och lekfullhet med elektronik, säger Nils Peder Holm, en av Skillinge Teaters konstnärliga ledare.

Runt om i trädgården sätts olika hembyggda och nyskapande instrument som känner av och responderar på besökarnas rörelser och röster.

 

En naturlig plats, mitt i lövverk och otuktade bersåer, murkna träd och oklippt gräs. En plats där barn & vuxna på ett lekfullt sätt kan skapa ljud och musik tillsammans.

Pop-Up-Sound-Garden byggs på Skillinge Teater med stöd av den Berlinbaserade kompositören och instrumentbyggaren Fredrik Olofsson. Fredrik har i många år arbetat med att bygga unika instrument som han designat med hjälp av digital teknik, flödande fantasi och inspirerande känsla för ljud.

Konstnärlig ledning: Karin Johansson-Mex

Utbildad i film på Academy of Art University i USA, var tidigare chef för den nordiska filmorganisationen Nordisk Panorama samt tidigare chef för Medea – forskningscenter för digital media på Malmö Universitet.

Komposition och instrumentbygge: Fredrik Olofsson

Utbildad kompositör från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, sedan 20 år verksam ljudkonstnär i Berlin. Föreläsare på Universitetet i Berlin och Oslo.

Ljudet av musik är ett av mänsklighetens första uttrycksmedel.
musik bor i oss som en urkraft som kan lyfta oss, spegla oss, röra, trösta och inspirera oss.

Med stöd av: