fbpx

Estrad Skåne är en kulturförening vars syfte är att driva spännande och dynamiska kulturprojekt i Skåne. Framför allt riktar vi vår verksamhet mot barn och unga.
Estrad Skåne är nära knutet till Skillinge Teater där föreningen även har sitt säte.

Badanka seriefestival web

Estrad Skåne initierade Skillinge Seriefestival 2018. På den korta tid som festivalen funnits har den redan blivit en betydande mötesplats för unga och vuxna och för regional och nationell serietecknarkonst.

2020 valde vi dock att knoppa av verksamheten i en egen förening men vi är självklart ändå på plats tillsammans med bl.a Joakim Pirinen, Liv Strömqvist, Jan Lööf, Nina Hemmingsson m.fl.

det glömdas 400 2 web

Det glömdas trädgård

I nära samverkan med Skillinge Teater var Estrad Skåne med och utvecklade barn- och familjeföreställningen Det glömdas trädgård. Föreställningen handlar om vikten av den osjälviska hjälpsamheten. Den  utformades som ett stort suggestivt äventyr, där deltagarna fick hjälpa varandra och de olika karaktärer man mötte.

Det glömdas trädgård blev en succé och Estrad Skåne hjälpte till med konceptutvecklingen och bygge av denna 200m2 stora upplevelselabyrint.

POP-UP GARDEN

Sommaren 2022 syftar vi till att bjuda in till ett ljudlabb där vi tillsammans hjälps åt att bygga olika ljudinstallationer som sen installeras runt om i en övervuxen trädgård i centrala Österlen. Gemensam skapar vi en lekfull och överdimensionerad naturorgel. Som runt om i vegetationen döljer olika interaktiva ljudsensorer/instrument. En plats att leka fram, och skapa, egna ljud och rytmiska, soniska effekter.  Tillsammans  skapar vi upplevelser för livet.

Ändamål

Estrad Skåne har som ändamål att bedriva ideell verksamhet som främjar kulturutvecklingen på Österlen och Skåne i form av scenkonst, konsthantverk, musik, litteratur och annan verksamhet med kulturell inriktning. Föreningen vänder sig till människor i alla åldrar, oavsett bakgrund, men med tonvikt på unga. Föreningen ska aktivt arbeta för att motverka all form av diskriminering.

Language »