fbpx

Bokens dag 2018

Välkomna till bokens dag

Lördagen den 8 september, kl.12.30 – 18.15
Plats: Skillinge Teater (Caféet öppnar kl 11.00)
Biljetter: 250:- med lustkort 200:-
Förköp kan göras längst ned här på sidan med extra admin kostnad på 10:-.
Biljetter kan även köpas på bokhandeln i Simrishamn

 

Program
12.30                   Välkomna!
12.40                   Richard Hobert
13.20                   Elisabet Nemert
14.00                   Mattias Edvardsson
14.40                   Novelltävling med bidrag från Österlengymnasiet
Presentation och uppläsning av de tre vinnarnovellerna
15.40                   Paus med tillfälle till bokköp (Bokhandeln i Simrishamn finns på
plats med utvalda titlar ur författarnas produktion), författarsignering och cafébesök
16.40                   Frida Skybäck
17.20                   Mikael Bergstrand
18.00                   Avslutning

Richard Hobert
Manusförfattare, kompositör och filmregissör. Han är bland annat känd för långfilmssviten De sju dödssynderna samt den Guldbagge-belönade En enkel till Antibes.
Nu romandebuterar han med Fågelfångarens son som utspelar sig på Färöarna.

Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen, utan väljer ut en främmande man som kan göra Johanna med barn. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få. Konsekvenser som rör vid vår egen samtids komplicerade kärleks- och familjerelationer.

Elisabet Nemert,
Med en livsvisdom som gör läsningen av romanerna till något alldeles speciellt har Elisabet Nemert blivit högt älskad av sina många läsare, såväl i Sverige som i flera andra länder. Hennes romaner utspelar sig ofta i historisk tid och förenar spänning och kärlek på ett insiktsfullt sätt med känsla för det mänskliga. Debutromanen ”Bortom stjärnan” förflyttar läsaren tvåtusen år tillbaka i tiden. I hennes senaste roman, ”Blå längtan”, utgiven 2018, berättar hon om två maskrosbarn som föddes samma dag 1950.

Mattias Edvardsson
Debutromanen ”Dit drömmar färdas för att dö”, som bygger på ett verkligt kriminalfall som skakade Sverige 2006, gavs ut 2012. Gymnasieläraren Mattias Edvardsson fortsatte att skriva, och sedan dess har han givit ut sex romaner. Den nu aktuella, ”En helt vanlig familj”, beskrivs som en psykologisk spänningsroman om en familj i sönderfall och har redan sålts till mer än femton länder.

Frida Skybäck
Den yngsta av årets författare skrev sin första bok som 5-åring om en hund som rymt. Den gavs inte ut, men 2014 debuterade hon med första delen i en serie historiska kärleksromaner. Den hade titeln ”Norrsken” och utspelar sig på en herrgård i Skåne, där Frida Skybäck berättar om tre systrars liv under 1800-talets mitt. Nu är hon aktuell med sin femte roman, ”Bokhandeln på Riverside Drive”, en modern feelgood-roman som blivit mycket väl mottagen av recensenter och redan sålts till England och Tyskland.


Mikael Bergstrand

Efter några spännande år som journalist i ett krigsdrabbat Europa, några år i Indien debuterade han 2004 med romanen ”Heta hallon”. Därefter följde en deckarserie och så kom Indien i kapp – en trilogi som startade med ”Delhis vackraste händer”, som såldes till ett tiotal länder och blev tv-serie i Sverige med Björn Kjellman i huvudrollen som den tragikomiske medelåldersmannen Göran Borg. Mikael Bergstrand är sedan några år Rörumsbo och sambo med gatuhunden Stubbe från Thailand, och där skrev han också romanen ”Den sorglöse samariten”, som kom ut 2017.

 

 

Bokens dag arrangeras detta år av föreningen Skillinge Teaters Vänner
Stort tack till våra sponsorer och bidragsgivare:

 • Galleri Arkfoto
 • Gunnarshögs Gård
 • Hörnan På Brantevik
 • ICA Borrby
 • JohnHenric
 • Mascot Bildbyrå
 • Matöppet
 • Mäklare Ekström
 • Simrishamns kultur- och fritidsförvaltning
 • Sjöfolket
 • Ystads Allehanda

 

Skillinge Teaters Café och restaurang är öppet under hela eventet med fika och mat.

Varmt välkomna!

 

Prenumerera på vår nyhetsmail och håll dig uppdaterad om det senaste från Skillinge Teater:

* Ett bekräftelsemail kommer till din email, bara svara på det - All personlig data sparas sen säkert och vi lovar - ingen spam!

 

 

[rhc_woo_tickets title=”Biljetter” label_btn_show=”Visa detaljer” label_btn_hide=”Göm detaljer” label_soldout=”Slutsåld” label_add_to_cart=”Lägg till kundvagn” with_time=”0″ show_soldout=”0″]

Language »