fbpx

Don Quixote 201.8

Don Quixote 201.8

Av Miguel Cervantes

Skillinge Stora scen Entré: 290:- vuxna, 190:- barn och unga
Premiär på midsommar den 22 juni kl 19.00
Spelas sedan kl 19.00 (eller 15.00) den 24, 29, 30 juni samt
1, 4, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15 (15.00), 18, 21, 22 (15.00), 25, 26, 28, 29 (15.00) juli
1, 3, 4, 5, 8 (fullt), 11, 12 (15.00) augusti 

Don Quixote skrevs i början av 1600-talet av Miguel Cervantes. Den har blivit framröstad som världens bästa bok – om detta stämmer eller inte kan diskuteras, men detta är tveklöst ett av historiens mest betydande verk.

Don Quixote handlar om en fattig adelsman, Alonso Quijano, som förläst sig på romantiska riddarromaner. Uppfylld av ridderliga ideal om rättvisa, etik och moral bestämmer han sig för att bege sig ut i världen för att ställa saker till rätta. Tillsammans med sin trogne följeslagare Sancho Panza får de uppleva såväl medgång som motgång.

Don Quixote är en kämpande människa som vill skapa en bättre värld. Vi berättar denna ofta dråpliga och komiska, historia med sina många olika infall och uppslag med en stor konstnärlig lekfullhet. En frodig, suggestiv och energisk Don Quixote i regi av Nils Peder Holm. Dans och koreografi, humor och svärta blandas med ypperligt skådespeleri och visuella upplevelser.

Föreställningen är framarbetad gemensamt av ensemblen och lyfts fram av en suggestiv och konstnärlig ljus- och ljuddesign gjord av Ilkka Häikiö och Jonas Åkesson med scenografi av Marta Cicionesi. Den internationellt erkände dansaren och koreografen Lidia Wos står för uppsättningens koreografi.

Föreställningen spelas i vårt ombyggda scenrum som ger 10 meter i takhöjd och en nästan dubblerad scenyta. Den beräknas till ca 2 1/2 timme inklusive paus.

 

Bussresor till föreställningarna  14 juli & 21 juli kl 19.00 ordnas från Malmö Lund och Ystad – Bokas genom Kulturcentralen från den 30 maj.

 

Regi & manus: Nils Peder Holm

Skådespelare:

Boel Marie Larsson

David Weiss

Jonas Oscarsson

Matilda Dahl

Kalle Löfqvist

Maela Patty Araoz

Koreografi:
Lidia Wos

Scenografi:
Marta Cicionesi

Kostym:
Karin Lindahl Oscarsson

Ljusdesign och video:
Ilkka Häikiö

Ljuddesign och video:
Jonas Åkesson

Teknik
Kasper Wijlhuizen

Dramaturgi och produktion:
Karin Johansson-Mex

 

“Skillinges Don Quixote imponerar” – Ystad Allehanda

“En nutida tolkning med kämpaglöd” – Sydsvenskan

Otvunget och humoristiskt framhäver uppsättningen Don Quixote-fiktionens relevans…” – Svenska Dagbladet

“Som vanligt på Skillinge Teater blir vi ständigt påminda om platsens unika egenskaper !” – Expressen

Boka dina biljetter här nedan eller maila oss på info@skillingeteater.se

Café och Restaurang är öppen tis – sön 12.00 – 21.00. Kl 17.00 öppnar vi kvällens meny med förrätter, varmrätter och efterrätter man kan även välja att beställa matpaket i anslutning till föreställningen: Valfri varmrätt, efterrätt samt kaffe 190:-

Ingen förbokning av bord krävs för vi har gott om plats till alla våra matgäster.

Varmt välkomna!


Prenumerera på vår nyhetsmail och håll dig uppdaterad om det senaste från Skillinge Teater:

* Ett bekräftelsemail kommer till din email, bara svara på det - All personlig data sparas sen säkert och vi lovar - ingen spam!

[rhc_woo_tickets title=”Biljetter” label_btn_show=”Visa detaljer” label_btn_hide=”Göm detaljer” label_soldout=”Slutsåld” label_add_to_cart=”Lägg till kundvagn” with_time=”0″ show_soldout=”0″]

Language »