fbpx

Foxfire: Examensproduktion Nova Academy

Foxfire

av Joyce Carol Oates
Examensproduktion Performing Arts, Nova Academy

Spelas på Skillinge Teaters Stora Scen
23 april kl 19.00 • 24 april kl 19.00 • 25 april kl 19.00
Föreställningen är ca 2h inkl paus.

SAM
Om Rita inte fanns så skulle han hacka på någon annan och om inte den personen fanns skulle han hacka på en tredje… tills det gällde vem som helst av oss till sist.”

VIOLET
– Och då skulle vi vilja hejda honom, eller hur?

 GOLDIE
Och mörda honom!

Vad händer när en grupp tjejer bestämmer sig för att gå samman och ta lagen i egna händer? Vad händer när samhället sviker och de bestämmer sig för att hämnas sina förövare? Joyce Carol Oates hyllade roman berättar historien om Legs, Maddy, Goldie och resten av tjejerna i gänget Foxfire på deras resa genom vänskap, mod och hämnd. Det är en berättelse om att ta kollektivt ansvar för en enskild persons utsatthet, om att stå upp för varandra och om balansen mellan vad som är rätt och vad som är fel.

Foxfire är en av Joyce Carol Oates mest älskade romaner och har filmatiserats två gånger. Dag Norgård har, speciellt för eleverna på Performing Arts, skrivit manuset fritt efter Joyce Carol Oates roman. Foxfire är regisserad av Anna Kesar och musiken är nyskriven av Sara Dahl.

För andra året i rad sätter Nova Academys avgångselever på Performing Arts upp en examensproduktion. I år spelas föreställningen på Skillinge Teater den 23, 24 och 25 april kl 19.00 och inträdet är gratis.

Skillinge Teater Café håller öppet i anslutning till föreställningarna.

 

Varmt Välkomna!

 

MEDVERKANDE

Olga Ahlner, Samuel Axelson Bryngelsson, Alva Balldin, Malcolm Bergsten, Josefin Frykman, Wiktoria Jaworska, Thea Johnsson, Zandra Liungman, Arizona Nilsson Spegel, Embla Persson, Tuva Sandberg, Emilia Sremcevic, Alva Törnqvist, Alva Lo Viktorsson Tillberg, Märta Åkerberg

 

BOKNING OCH FRÅGOR

Bokning av plats sker till direkt till Nova Academy genom att maila:
thora.norgard@novaacademy.se

 

[rhc_woo_tickets title=”Biljetter” label_btn_show=”Visa detaljer” label_btn_hide=”Göm detaljer” label_soldout=”Slutsåld” label_add_to_cart=”Lägg till kundvagn” with_time=”0″ show_soldout=”0″]

Language »