fbpx

Katrin X

Katrin X – En dans, dock- och smartphone performance!
Spelas på Skillinge Teaters Stora scen – max 30 i publik!
19 September kl 19.00 
20 September kl 16.00
Biljetter (60 – 160:-) köpes: här
 

Trans Mission Research, Collectif Masque och Skillinge Teater ger Katrin X, ett samarbete mellan Frankrike, Sverige och Finland under ledning av den fransk/argentinska regissören Mariana Araoz.

Katrin X är inspirerad av Bertolt Brechts pjäs Mutter Courage. Vår föreställning fokuserar på barnen i berättelsen Eilif den modige, Swiss Cheese den ärlige och Katrin den vänlige. I Brechts pjäs dör de tre barnen för att de försöker leva upp till dessa attribut. I vår föreställning följer vi framförallt Katrin, som blivit stum av sina traumatiska upplevelser i kriget och hennes försök att rädda sina båda bröder och ändra historien och stoppa traditionen av våld och krig.
Katrin flyr från Brechts pjäs och reser genom tid och rum för att hitta ett sätt att rädda sina bröder och hela mänskligheten genom att ge nya perspektiv och inställningar.

Katrin X utgår ifrån idéen att fred är en förutsättning för all hållbarhet och vill lyfta ungas makt att förändra.

Föreställningen vänder sig till alla med tonvikt på familjer bestående av vuxna och ungdomar och unga vuxna. Publiken kommer att kunna delta i föreställningen genom att använda sina mobiltelefoner.

OBS: I föreställningen kommer publiken få röra sig mellan läktare och scen. Vi tar in få i publiken för att undvika trängsel men tänk på att hålla avstånd.

Produceras av: TMR Frankrike och Sverige, Collectif Masque France, Skillinge Teater, Metamorfoosi Finland, Malmö Latin

Med stöd av: Kulturrådet och Region Skåne.

Föreställningen spelas även på:

Bastionen, Malmö: 4-5, 11 och 13 September. Biljetter: www.kulturcentralen.se

Stenkrossen, Lund: 15-16 September. Biljetter: www.biljettbyrån.se

MER om regissören:

Mariana Araoz är en Parisbaserad teaterregissör född i Argentina, uppväxt i Venezuela, Tyskland och Kanada. Hon har en examen i Environmental Management från University of Rennes-I och en examen i Teater från Sorbonne Nouvelle-Paris III och har regisserat mer än 40 föreställningar i Sverige, Frankrike och USA – bland annat pjäser av Shakespeare, Moliere, Brecht, Sofokles, Tjechov, Genet, Duras och Strindberg såväl som av samtida dramatiker.

Araoz verk har setts på spelplatser som Guthrie LAB i Minneapolis, National Art Center i Chicago, Teater Halland, Theater-95 och på Avignons teaterfestival i Frankrike. Hon undervisar på Teaterhögskolan i Malmö, Paris National Conservatory och Ecole du Jeu Paris, Saint Olaf Collage i Minneapolis, Columbia University i New York, Boris Shchukins Institutet i Moskva och Hong Kong Theatre Academy.


VARMT VÄLKOMNA!

KATRIN X – Skådespelare:

Harald Leander
Nils Peder Holm
Emilie Strandberg
Ungdomsskådespelare:
Malte Michelsen
Buraq Syed
Amelie Ottertun
Rasmus Frick
Isak Lindeblad
Ester Petersson
Tanja Bucht
Hilda Linnell 
Julia Ståhl

KREATIVT TEAM:

Regissör & Manusförfattare: Mariana Araoz Frankrike/Argentina)
Scenograf: Marta Cicionesi (Italien)
Kostymör: Sylvie Berthou (Frankrike)
Dockdesigner: Ombline de Benque (Frankrike)
Maskdesign: Etienne Champion (Frankrike)
Ljusdesign: Ilkka Häikiö (Finland)
Tekniker: Casper Wijlhuizen (Sverige)
Dramaturg: Davide Giovanzana (Finland)
Researcher: Marina Cicionesi- Jansson (Sverige/Italien)
Producent: Lisa Mårtensson (Sverige)
Produktionsassistent och Visuell koordinator: Maela Patty (Frankrike)

 

Prenumerera på vår nyhetsmail och håll dig uppdaterad om det senaste från Skillinge Teater:

* Ett bekräftelsemail kommer till din email, bara svara på det - All personlig data sparas sen säkert och vi lovar - ingen spam!

[rhc_woo_tickets title=”Biljetter” label_btn_show=”Visa detaljer” label_btn_hide=”Göm detaljer” label_soldout=”Slutsåld” label_add_to_cart=”Lägg till kundvagn” with_time=”0″ show_soldout=”0″]
Language »