30.000 dagar – Livet en vandring

30.000 dagar – Livet en Vandring

Spelas under hösten: lö 26 samt sön 27 sept
Avgångar var 20 minut – från 12.00 till 15.00 som sista avgång
200:- per person – lån av spelare och hörlurar ingår
Biljetter köpes: här
 
 

I Sverige lever vi i medeltal 82 år och 2 månader – det är exakt 30.000 dagar som var och en formar våra liv.  Under vintern och våren 2020 drabbades dock Sverige och världen av viruset covid-19. Vårt samhälle skakades i grunden och kvar finns en insikt om hur skört vårt liv och samhällsgemenskapen vi eftersträvar faktiskt är.

I verket 30.000 dagar – livet en vandring går vi ut på en vandring där frågor om livet och förgängligheten sätts i centrum. Vandringen går genom Skillinge – en av Österlens vackra fiskebyar där människor sedan urminnes tider levt med döden som nära granne, eftersom havet, fisket och sjöfarten ständigt skördade sina offer. Strävsamma samhällen där änkorna var den fjärde största försörjningsgruppen i samhället.

Tillsammans med Tim Bishop, engelsk ljuddesigner, skapar vi en 3-dimentionell ljudbild, som mycket verklighetstroget, omsluter lyssnaren och får oss att färdas genom tiden.

I vandringen genom byn blandas det ljudet med miljön från hamnen och gatorna men även ibland med den taktila upplevelsen av naturen, stenarna, det oklippta gräset och de spirande växterna.

Det är ett scenkonstverk för coronatider: ingen möts men vi alla får möta oss själva och de grundläggande essentiella frågorna: vad är egentligen meningen med livet? Finns det något att lära av historien? Var lägger vi vårt hopp, kan man förhandla med döden och hur uppnår man frid?

 

Hur går det till:

Fyra personer per avgång. Varje person lånar spelare och hörlurar av oss på teatern – självklart är dessa decinifierade. Därefter får man en karta som man följer. Utifrån kartan vandrar man sedan från punkt till punkt.

Utefter vandringen finns ett antal platser där man står still och lyssnar. Var och en vandrar individuellt, på säkert avstånd från varandra, med var sina hörlurar som breddar upplevelsen av platsen och verklighet.
Vandringen sker utomhus i behagligt tempo och tar ca en timme. OBS! Klädsel efter väder!

 

KREATIVT TEAM:

Manus & Regi: Karin Johansson-Mex & Nils Peder Holm
Röst: Boel Maria Larsson, Karin Johansson-Mex, Nils Peder Holm
Ljuddesign: Tim Bishop
Scenografi: Marta Cicionesi
Ljusdesign: Casper Wijlhuizen

 


VARMT VÄLKOMNA! 

 

Prenumerera på vår nyhetsmail och håll dig uppdaterad om det senaste från Skillinge Teater:

* Ett bekräftelsemail kommer till din email, bara svara på det - All personlig data sparas sen säkert och vi lovar - ingen spam!