fbpx

Peer Gynt

Peer Gynt

Av Henrik Ibsen

Skillinge Stora scen
Premiär den 28 juni kl 19.00
spelas sedan 30 juni
5, 6, 7, 8, 9,12, 14, 15, 16, 18, 22, 23, 25, 26, 27, 29, 30 juli samt 2, 5, 6, 8, 9, 10 augusti
OBS bokningsdatumet för 5 juli hittas längst ned i listan över tillgängliga bokningsdatum här nedan.
Pjäsen är skriven av Henrik Ibsen och anses vara ett av Norges stora nationalepos. Verket bygger på sägner och folktro och dess kärnfrågor är lika aktuella i dag som då det skrevs. Det är inte bara ett försök att fånga det särpräglade Skandinaviska. Det är även en svidande uppgörelse med den tidens politiska dragning mot individualism, jakt på ekonomisk framgång, bort från sanna kärnvärden som ärlighet, altruism, empati och kollektivism.

I Skillinge Teaters tappning blir det en gränslös uppsättning som tar till vara verkets rika innehåll, där dans och koreografi, humor och svärta blandas med ypperligt skådespeleri och visuella upplevelser. Det är en livfull, frodig, mustig och innehållsrik historia om livsödet Peer Gynt med ett enormt persongalleri och en fantastisk text.

I regi av Nils Peder Holms blir Peer Gynt en dynamisk och energisk uppsättning där Peer i sin jakt på det ouppnåeliga ute i världen möter kärleken, troll, häxor och inre monster. . .Vi får följa Peer genom ett helt liv: från ung energisk virrhjärna, via en rik skrupellös superegoist till en sökande och ifrågasättande gammal man, som försöker göra bokslut och skärskådar sitt virvlande självbedrägeri.

På Skillinge Teater spelas Peer av olika skådespelare men oavsett i vilken tappning vi möter honom förefaller han oförmögen att vara lycklig i det som är nära, han lockar och förskjuter med samma frenesi och kan inte handskas med sina egna handlingars verkningar.

Föreställningen är framarbetad gemensamt av ensemblen och lyfts fram av en suggestiv och konstnärlig ljus- och ljuddesign gjord av Ilkka Häikiö och Jonas Åkesson med scenografi av Marta Cicionesi. Den internationellt erkände dansaren och koreografen Rachel Tess står för uppsättningens koreografi.

Föreställningen spelas i ett ombyggt scenrum som ger 10 meter i takhöjd och en nästan dubblerad scenyta. Den beräknas till 2 1/2 timme inklusive paus och spelas både inomhus och på Skillinge Teaters innergård.

 

Regi: Nils Peder Holm

Skådespelare:

Anders Granström

Hanna Normann

Natalie Sundelin

Oscar Töringe

Fia Genberg

Kalle Löfquist

Nellie Björklund

Koreografi:
Rachel Tess

Scenografi:
Marta Cicionesi

Ljusdesign och video:
Ilkka Häikiö

Ljuddesign och video:
Jonas Åkesso

Produktion:
Karin Johansson-Mex

 

[rhc_woo_tickets title=”Biljetter” label_btn_show=”Visa detaljer” label_btn_hide=”Göm detaljer” label_soldout=”Slutsåld” label_add_to_cart=”Lägg till kundvagn” with_time=”0″ show_soldout=”0″]

Language »