fbpx

På samma våglängd – Salongsorkestern

På samma våglängd

Salongsorkestern med Harald Leander och Karin Bergqvist

FULLBOKAT

 

Entré: Normalpris 290:-
Barn och studerande: 190:-
Dagar: Lördag 19 aug kl 18.00, Söndag 20 aug kl 15.00
Scen: Stora scenen
SLUTSÅLT

En radiohistoria med Musiken, Nöjena och Nyheterna  1925-1945.

Vi rör oss mellan jazzgossar, korta kjolar, ljudfilmspremiär, börskrascher, depression, cykelsemester, beredskap, mörka krafter, pilsnerfilm, kulörta lyktor, veckotidningar, dansbanor, swingpjattar och fred.

Populärmusiken – jazz, schlager, filmmusik och revykupletter – är stommen i föreställningen som presenteras av Karin Bergquist och Harald Leander i rollerna som nyhetsuppläsare, reportrar och artister. Salongsorkestern, storband med stråkar och vokaltrio, står för musiken.

 Samma ensemble har också gjort succé med föreställningarna I god beredskap, en kavalkad av schlager, dansmusik och propaganda från beredskapsåren och Pilsner och champagne med musikpärlor från filmens glansdagar 1930- och 40-talen. Bägge med strålande recensioner och fulla hus.

 

Karin Bergquist: Skådespelare med brett register; teater, kabaré, radio, film och TV. Uppväxt i Ystad. Sjunger gärna äldre schlager, som i föreställningarna I god beredskap och Pilsner & Champagne med Harald Leander och Salongsorkestern.

Harald Leander: Välkänd skådespelare, dramatiker, regissör, översättare och musiker. Svensk mästare i Gladjazz 1986 med Nisses Stuga. Och inte att förglömma: underhållningskavalkaderna I god beredskap och Pilsner & Champagne med Karin Bergquist och Salongsorkestern.

Salongsorkestern är ett storband med stråkar och vokaltrio som spelar genuin ballroomjazz från 1925-1945. Repertoiren, merparten originalarrangemang, är hämtad från den europeiska och amerikanska populärmusiken, från rena jazznummer till pilsnerfilmsschlager.

Bandet bildades i Lund på 70-talet och spelar på jazzklubbar, festivaler, baler, privata fester, kungamiddagar och gör gärna konserter och shower. Medverkat vid ett flertal tillfällen i TV. Turnéer till Shanghai, Toscana, Tokyo, Båstad, Höör och andra metropoler. Scenproduktionerna I god beredskap och Pilsner & Champagne tillsammans med skådespelarna Karin Bergquist och Harald Leander.

 


Salongsorkestern

“Stående ovationer från publiken och det med all rätt” (Skåne Sydost.nu)

  

Karin Bergquist och Harald Leander


[rhc_woo_tickets title=”Biljetter” label_btn_show=”Visa detaljer” label_btn_hide=”Göm detaljer” label_soldout=”Slutsåld” label_add_to_cart=”Lägg till kundvagn” with_time=”0″ show_soldout=”0″]

Language »