fbpx

Skillinge Tango & Dans Festival

Skillinge Tango och Dans Festival

Två fullmatade dagar med dans och tango – workshops, konserter, föreställningar och en helkväll med en äkta argentinsk orkester på
Skillinge Teater

 

Workshops
Fredagen den 21 juli:

Till alla workshops skall deltagarna ta med sig bekväma kläder – till tangokurserna – tag även med skor att dansa i.

Pris: 195:- i förköp, 220 kr i dörren.
Pröva på lektionen kostar dock 95:- i förköp och 110:- i dörren.
Biljetter till alla delaktiviteter kan bokas här nedan


9.00-10.15: Workshop 1: Kreativ dans för seniorer

Nivå: Lätt, öppen till alla (inkluderad människor med funktionsnedsättning*)
Åldrar: Senior (65+). Ingen krav i dans behövs
Lokal: Skillinge Teater Fryshusscenen

Börja dagen med en mjuk stretching och en skön massage. Genom olika musikstilar kommer deltagarna att skapa sin egen dans och improvisera genom att följa olika instruktioner (t.e.x. att använda bara en del av kroppen för att dansa, att använda olika hastighet och intensitet, att göra mjuka rörelse i hela rummet).

* Funktionsnedsättning: Deltagarna men funktionsnedsättning är välkomna men det krävs kontakta innan läraren för att se om workshopen passar till den personen. I vissa fall kan deltagarna komma med en hjälpare. E-mail: nidiainfo@yahoo.com.

Lärare: Nidia Martínez Barbieri (Arg).
Språk: Sve / Eng / Spa.

 

10.30-12.00: Workshop 2: Samtida/modern dans

Nivå: Lätt/mellan
Åldrar: unga / vuxna (15+)
Lokal: Skillinge Teater Fryshusscenen

En energisk och kreativ workshop till alla som vill testa samtida dans.
Nivå:
Lätt/mellan. Det börjar lätt men under lektion blir det mer krävande.
Svårighet finns mer i hastighet än i koordination.
Åldrar: unga / vuxna (+15)
Lokal: Skillinge Teater Fryshusscenen
Träna teknik, dansglädje och upptäckt kompositions metoden som används för att skapa pjäsen “Tango, kärlek och efter” Workshopen har två delar.

  1. Uppvärmning i teknik: Deltagare kommer att följa dynamiska sekvenser och dansa med hela kroppen i rummet. De ska glida på golvet, rulla, använda impulser och leka med olika hastighet, med flyt och dansglädje. Övningarna är baserad på den populära danstekniken som föddes i Amerika och utbredd i Europa – Flying Low teknik.
  2. Improvisation. I den kreativa delen kommer deltagarna att testa kompositionsmetoden som används för att skapa pjäsen “Tango, kärlek och efter”. En underbar möjlighet för att känna det subtila samspelet av en kreativ dansprocess.

Lärare: Nidia Martínez Barbieri (Arg).
Språk: Sve / Eng /Spa.

 

13.20-14.50: Workshop 3: Förberedelse för tango: Pilates och Kontakt Improvisation

Ålder: 18 – 99.
Nivå: Alla nivå, inga erfarenhet i tango krävs
Lokal: Skillinge Teater Fryshusscenen

En omistlig workshop till alla nyfikna på det kroppsliga medvetenhet och hur man kommunicerar i dansen genom  kontakt. En värdefull verktyg för att förbereda kroppskänslighet innan man dansar tango.

Workshopen har 3 delar:

  • Pilates metod uppvärmning: Övningar för att känna grund muskulaturen – ryggen och ben. För att stretcha och mobilisera kroppen.
  • Kontakt Improvisation: Deltagarna kommer att fokusera på kroppslig kommunikation genom individuella och grupp övningar. De kommer att utforska rörelsens energikretsar inom kroppen med hjälp av kontakten. Vi ska öppna känslighet i olika nivå som huden, muskler och ben.
  • Kroppssyntes: En lek för att stimulera kommunikation genom kroppen och kontakten, med tango musik som grund och inspiration.

Lärare: Nidia Martínez Barbieri (Arg)

 

15.30 – 17.00. Workshop 4. Argentinsk Tango. Speciell workshop med fokus på: Rotation, Giro och olika effekter

Nivå: Medel till Avancerad
Åldrar: 15 – 99
Lokal: Skillinge Teater Fryshusscenen

En spännande och annorlunda workshop där vi går på djupet och utforskar hur våra kroppar påverkas av rotationer och roterande system, samt hur vi i tur kan påverka dessa med våra kroppar för att nå olika effekt. Alla giro är inte födda lika och genom att se deras olikheter ökar våra möjligheter att skapa önskad effekt i vår dans, oavsett stil.
Nivå: Medel till Avancerad. Rekommenderas till människor med erfarenhet i tango.

Lärare: Anne och Joel Brage (Österlen)
Språk: Sve / Eng / Da

20.00 – 20.55 Prova på tango!

Nivå: Nybörjare.
Åldrar: 15 – 99
Lokal: Workshopssalen vån 3 stora huset
Pris: 95:- förköp, 110:- i dörren

Argentinsk Tango, kombinationen av fullständig närvaro, tät kontakt, djupa känslor och kraftfulla uttryck i en improviserat dans; ett möte mellan manligt och kvinnligt, och med oss själva. Upplev varför just tangon är ett så globalt och älskat fenomen. Inga förkunskaper krävs, kom själv eller med partner.

Lärarna: Anne och Joel Brage (Österlen).
Språk: Sve / Eng / Da.

 

För info om de olika workshopsen och privatlektionerna kontakta: nidiainfo@yahoo.com

Läs även mer på eventets blog

 


Kvällsföreställningar
fredag den 21 juli


Tango, kärlek och efter
– En spännande dansföreställning med samtida dans och musiker på scen

Tid: 18.00 – 19.00
Scen:
Skillinge Teater Fryshuset
Pris:
245 kr förköp, 260 kr vid dörren
Lokal:
Skillinge Teater Fryshusscenen

“Tango, kärlek och efter”. Dans och musik skapar en poetisk komposition i denna föreställning där tango-musik, tango-dans, och samtida-dans blandas i ett originellt verk fullt av metaforer och stimulerande rörelsedynamik.

Koreografen Nidia Martínez Barbieri blandar tango och samtida dans för att skapa en poetisk värld som gör att publiken reser genom ett visuellt och kinestetiska bildberättande om drömmar och känslor. Detta berörande verk inspireras av boken “Las canciones de Ana Sao” (Inés Malinow / Argentina).

Musiken spelas av Trio Tango Novecientos och det blir en varierad repertoar sammansatt av traditionella och avantgarde tango. Låtarna utgör en dramaturgisk grund till dansen. Det finns en fin lek mellan fusion och kontrast mellan musiken och rörelse så att publiken upplever en annorlunda intensitet och dynamik.

Musiker: Trio Tango Novecientos. Medlemmar: Leire Pérez-fiol (Baskien), Jonas Müthing-kontrabas (Germany), Sebastián Caldas-gitarr (Uruguay/Sweden)
Koreografi: Nidia Martínez Barbieri (Argentina)

Föreställningen rekommenderas från 18 år

 

21.00 – 01.00. Milonga – en dansfest till levande musik!

Pris: 195:- i förköp, 220:- i dörren
Åldrar:
Alla välkomna
Scen: Café/Restaurangen

En Milonga – en konsert & dansfest – för att dansa utan stopp i 5 timmar. Trio Tango Novecientos spelar en fantastisk konsert med de mest välkända stycken och stilar av Matos Rodriguez, Bardi, D’arienzo, Donato,Plaza, Troilo, Discépolo, Cobian, Gardel och Piana mfl.. Missa inte den nya ensemble som leds av gitarr mästaren Sebastián Caldas, hyllad bland annat för sina soloskivor Nowruz och Guitarra Negra Hommage.

Vår Dj ska spelar sedan den stimulerande musik som gör att inga vill att milongan skall sluta.

Musik: Trio Tango Novecientos (Borås)

 

Lördagen 22 juli
Utforskning för par – privata lektioner

Privatlektioner för par med Tommy och Nidia.

Nivå: Alla nivåer
Åldrar: 15 – 99.

Pris:475 kr per person
Boka er lektion som ett par här nedan

Dessa lektioner är för pardansare som vill utveckla och förbättra harmonin i sitt samarbete i tangon. Målet med lektionen är att ni båda ska få fokus på det som ni vill utveckla individuellt och gemensamt i dansen.

Det är bra om ni före lektionen har funderat över vad ni vill träna på och utveckla i er tango.

Ni kommer att få god hjälp och svar på era frågor och i slutet av lektionen så får ni tips på övningar som ni sedan kan träna på framöver.

Lektionen leds av Nidia Martínez Barbieri och Tommy Leite som har dansat och samarbetat med varandra sedan 2015. De har olika bakgrund i dans. Nidia och Tommy kommer att dansa med var och en i paret för att hjälpa er att utveckla er gemensamma dans.

Nidia är professionell dansare från Argentinska. Hon är utbildad i Samtida/modern dans och har dansat tango som ett komplement till hennes artistiska uttryck. Hon har tränat olika metoder för att få större kroppsmedvetenhet och är också Pilates instruktör. Nidia utvecklar sin träningsmetod för tangodansare med sina kunskaper av Pilates och Kontakt Improvisation (Samtida dans).

Tommy har dansat tango sedan 2005. Han började ta kurser för en rad olika regionala lärare men började sedan ta lektioner för internationella lärare och har även tagit kurser i Argentina. Han är utbildad som beteendevetare och har tränat en rad olika kroppsdiscipliner som Aikido, Tai chi, boxning m.m. Dessa kroppskunskaper har han haft stor nytta i sin tango.

Båda tycker att tango ger mycket till livet, inte bara som social dans men också för att lära sig samarbeta med andra.

Nidia och Tommy tycker att undervisning är en aktivitet som kräver mycket ansvar och de undersöker ständigt hur pedagogiken kan bli bättre.

Språk: Sve / Eng / Spa.
Obs! Anmälning bara i par.

 

 

[rhc_woo_tickets title=”Biljetter” label_btn_show=”Visa detaljer” label_btn_hide=”Göm detaljer” label_soldout=”Slutsåld” label_add_to_cart=”Lägg till kundvagn” with_time=”0″ show_soldout=”0″]

Language »