fbpx

Kronbruden med Maria Heijbel

Skillinge Teater Café
Söndag 16 april
kl 16.00 – 16.45

I direkt anslutning till påskdagens Afternoon Tea får vi besök av Maria Heijbel från Österlen Berättar som gör sin egenutvecklade berättarföreställning Kronbruden.

 

Kronbruden bygger på August Strindbergs pjäs och Ture Rangströms opera med samma namn och Maria Heijbel har omarbetat de båda verken till en egen berättelse.

I centrum står soldattorpets Kersti och mjölnarens Mats. Dessa två för en envis kamp för att få varandra. Det råder dock osämja mellan deras familjer och det finns krafter som vill skilja de älskande åt. Ingen känner till deras hemlighet, ingen utom jordemor. Men är hon en verklig person eller ett övernaturligt väsen? Vill hon väl eller illa? Det här är en gripande berättelse och den lämpar sig bäst för en vuxen publik.


Maria Heijbel
är född och uppvuxen i Umeå och sedan 2005 bosatt på Österlen. Från sin mor och mormor bär hon med sig ett värmländskt berättararv där naturen och dess väsen har framträdande roller. I Marias berättargömmor finns sagor, sägner, myter och legender från olika håll, allt från de svenska skogslänen, Österlen och vidare ut i världen. Hon är en vild berättare som går sina egna vägar och lockas av det magiska, mystiska och fantasifulla.

 

 

[rhc_woo_tickets title=”Biljetter” label_btn_show=”Visa detaljer” label_btn_hide=”Göm detaljer” label_soldout=”Slutsåld” label_add_to_cart=”Lägg till kundvagn” with_time=”0″ show_soldout=”0″]

Language »