fbpx

Teckna och skissa!

Teckna och skissa

Ge kraft åt dina egna bilder!

Dagar: Lördagen den 15 juli eller onsdag den 19 juli eller
Tid: 11.00 – 18.00
Pris: 560:- inklusive lunch och fika
Obs: Kursen startas bara om vi har 8 anmälda deltagare

Kom i kontakt med ditt eget skapande – våga fatta pennan och ge kraft åt dina egna bilder! Fånga stunden – omväxlande snabb och lugn skissteknik med penna, pensel, krita och kol. Tecknande är en effektiv teknik för att öva sitt seende och gestalta det som man själv väljer. Färdigheter i skissteknik är en viktig grund för all konstnärlig verksamhet.

Heldagskursen handlar om detta – att skissa och ta till sig en skissteknik. I praktik och teori – både utomhus och inomhus. Olika metoder, material och manér kommer att prövas i ett antal övningar och ge utrymme till det egna skapandet på ett kreativt och avslappnat sätt.

Dels kommer det att handla om att illustrera en eller flera idéer i bild, se de växa fram och ta form, dels kommer det att handla om att avbilda vad man ser och med verktygen skapa liv, identitet och uttryck. Bildens betydelse kan i dessa sammanhang inte överskattas.

Kursledare: Jacques Lagercrantz, utbildad arkitekt SA/MSA med erfarenhet av konst, videokonst och illustrationer, har till och från varit handledare och ansvarig för ett antal kurser på högskolor, framför allt Lunds universitet, Malmö högskola och Blekinge tekniska högskola. Som pedagog har han lång erfarenhet och har arbetat med såväl nybörjare som professionella.

 

 

Resetips:
Kursen startar kl 11.00 så personer från andra platser kan hinna resa till oss.
Vi rekommenderar att ta tåg till Simrishamn sedan är det ca 30 minuters fantastisk cykeltur utefter kusten för att komma till Skillinge Teater.

Peer Gynt för bara 250:-
Om du anmäler dig till kursen får du köpa din biljett till sommarens stora föreställning Peer Gynt av Henrik Ibsen för det rabatterade priser av 250:-. (ordinarie pris 290:-) Vi skickar en rabattkod till dig efter din anmälan till kursen inkommit.

[rhc_woo_tickets title=”Biljetter” label_btn_show=”Visa detaljer” label_btn_hide=”Göm detaljer” label_soldout=”Slutsåld” label_add_to_cart=”Lägg till kundvagn” with_time=”0″ show_soldout=”0″]

Language »