fbpx

 

Inter

Act
Lab
CV:s

InterActLab
Genomförarkapacitet och Teamkompetens

Karin Johansson-Mex
(Producent och utvecklingsledare digital design)

Karin är utbildad filmare från såväl Biskops Arnö, Stockholm samt Academy of Art College, San Fransisco USA och har över 25 års konkret erfarenhet som producent eller verksamhetschef inom film, kultur samt akademi.

I tre år arbetade Karin på Näringsutveckling Region Skåne som utvecklingsansvarig för den skånska film och digitala media satsningen. Därefter verkade hon internationellt som chef för den nordiska film- och branschorganisationen Filmkontakt Nord med ansvar för filmfestivalen Nordisk Panorama samt finansieringsforumet Nordisk Forum. Därefter tog hon steget in mot akademin och verkade i 3 år som chef för MEDEA – forskningscenter för digitala medier på Malmö Högskola Därefter blev hon head huntad till jobbet som temaledare för ICT och digitala medier på LU Open – det centrala utvecklingskontoret på Lunds universitet där hon var övergripande ansvarig för design labbet Pro Lab.

Tillsammans med sin man regissören Nils Peder Holm förvärvade hon dock Skillinge Teater 2017 och har sedan dess fungerat som teaterns verksamhetsledare.

 

Nils Peder Holm
(Regissör, skådespelare)

Studerade på École de Jacques Lecoq 1997-1998 i Paris samt på Teaterhögskolan i Malmö 1999-2003 Skådespelare och 2013 tog han sin mastersexamen som regissör.

Peder har sedan dess verkat som såväl skådespelare, dramatiker och regissör.

Han spelade i Västerbottensteaterns uppsättning av Möss och Människor 2005. På Teater Halland medverkade Peder 2006-2007 i Aristofanes dramer Lysistrate och Freden, P-O Enquists Tribadernas Natt samt Tolvskillingsoperan av Brecht. I Malmö har man bl a kunnat se honom i

Teater Weimars Tarzan i Europa 2008 samt i Teater InSites kritikerhyllade Landskap med Vapen 2007 och Drömspelet 2008.

Som regissör har han skrivit och regisserat bl.a. annat Livet en bruksanvisning samt Döden en bruksanvisning och sommaren 2017 gjorde hans version av Peer Gynt succé på Skillinge Teater.

 

Jonas Åkesson
(ljud design, video, 3D ljud)

Frilansande kompositör, ljud- och videodesigner utbildad i scenteknik på Malmö Universitet och baserad i Skåne. Har arbetat som scenmästare och ljud- och ljusdesigner på ett flertal frigrupper inom scenkonst, t.ex. Teater Insite, Teater Foratt och Banditsagor, men även med film utställningar och andra gestaltningsmässiga format. Undervisar i konceptuell scenkonst vid Teaterhögskolan i Malmö, samt på Malmö universitet i bl.a digital fabrikation och gestaltning genom tex arduino, rasberry Pie och andra digitala verktyg.

 

Zenna Fiscella
(Digital design)

Zenna är en frontfigur inom den svenska och nordiska Makers kulturen. Hon är utbildad i digital design på Fab Academy på Nya Zeeland. Hon har sedan dess varit med och initierat/utvecklat design Labbet Pro Lab på Lunds Universitet där hon fungerade som övergripande labb koordinator. På 5 månader fick labbet 6000 besökare och genom Zennas handledning initierade 15 peer grupper på teman som 3D pining, Laser skärnings tekiker, hack-programmering, rymdraketsbygge etc…

De sista 2 åren har hon varit övergripande koordinator för Fab Craft – ett projekt som förenade digitala designers och de nordiska design labben med traditionella hantverkare. Zenna sitter även med i styrelsen för Lunds Öppna verkstad samt Makers of Sweden.

https://www.linkedin.com/in/zenna-fiscella-22b9a8a7/

 

Marta Cicionesi
(Scenograf)

Marta har en mångårig erfarenhet från teater, dans. film och opera och har medverkat i mer än

100 produktioner, bland annat i Sverige, Italien, Frankrike, USA, Indien och Finland.

Martas scenografiprofil består av ett stilgrepp som lyfter en föreställning till en konstnärlig upplevelse där hennes signum känns igen genom en enkelhet som förstärker det dramaturgiska rummet; ett flerdimensionellt bildspråk med rika ljussättningsmöjligheter; en föränderlig poetisk och dramatisk rum där lätthet och kontrast växlar i oändliga variationer.

http://www.scenograf.nu/

 

Ilkka Häikö
(Ljus, ljud och video designer)

Har gjort ljusdesign till mer än 60 olika slags produktioner inom teater, opera, dans och konsert sedan sin examen 1996. Sedan några år tillbaka gör han även ibland hela scenbildskoncept-ljus, scenografi och videokonst.

Han har bla jobbat för Malmö Opera, Helsingborgs Stadsteater, Varitetéteatern Barbès, Teater Insite, Teater Sagohuset. Skillinge Teater. Ilkka är baserad i Sverige men har även jobbat i Finland, Danmark, Frankrike, Indien, Kuba och Kina.

http://ilkkahaikio.com/


Neil Bell
(filmare och Virtual Reality expert)

Neil har en lång erfarenhet från såväl film, spelproduktion som Virtual Reality och har vunnit ett flertal internationella utmärkelser som filmare och kreatör. Bl.a. var han nominerad till Englands BAFTA för sin dokumentär Sarajevo Diary. Utöver det blev han utvald till Talent Campus på Berlinale Film Festival och ett flertal av hans filmer har turnerat internationellt. Neil har lång erfarenhet av att arbeta med en tematik som beskriver mänsklig utsatthet och har bland annat producerad ett spel om den Syrianska flyktingkrisen. Neil är numera bosatt i Skåne men kommer från England där han påbörjade sin kreativa karriär.

Language »