fbpx

Bokens dag 2023

Lördag 2 sept

Välkommen till Bokens dag 2023 på Skillinge teater!
I år presenterar vi fyra stjärnförfattare –prisbelönta, älskade och engagerande!
Moderator är Gudrun Schyman.

När: 2 september kl 11-16.
Var: Skillinge teater.
Pris: 395 kr (335 för medlem i Skillinge Teaters Vänner) inklusive lättare lunch och kaffe.
För den som vill köpa öl eller vin är baren öppen.

 

Majgull Axelsson 

journalist och författare, född i Landskrona. Hennes stora genombrott kom 1997 med Aprilhäxan som belönades med Augustpriset, men innan dess skrev hon flera dokumentära böcker om tredje världen, till exempel Rosario är död, om barnprostitution i Filippinerna.

Bland Majgulls övriga böcker finns Slumpvandring, Den jag aldrig var, Jag heter inte Miriam, och Ditt liv och mitt som bland annat handlar om den ökända Vipeholmsanstalten utanför Lund. Nu är hon aktuell med Svalors flykt, om mötet mellan en äldre psykolog och den unga flickan Zadie – en berättelse inspirerad av fosterbarnet Esmeraldas, ”Lilla hjärtats”, öde.

Anne Swärd

Född 1969 och bosatt i Fyledalen, debuterade 2003 med Polarsommar, för vilken hon nominerades till Augustpriset. Denna följdes av romanerna Kvicksand (2006), belönad med Mare Kandre-priset, och Till sista andetaget (2010), belönad med Hjalmar Söderbergs Helgapriset. 2017 utkom den kritikerhyllade Vera, denna följdes 2020 av den uppmärksammade romanen Jackie. Anne Swärd är översatt till mer än tjugo språk, däribland engelska, ryska och persiska. 2019 valdes hon in som ledamot i Svenska Akademien på stol nr 13.

Majgull Axelsson 

 

Anne Swärd

 

Dag Sebastian Ahlander

Håkan Nesser

 

           

BOKENS DAG Lördag 2 september

Dag Sebastian Ahlander

Dag Sebastian Ahlander är författare och diplomat med sommarboende i Kivik. Han har en bred bokrepertoar bakom sig, med flera barnböcker om historiska personer och en biografi över Finlands befälhavare Gustav Mannerheim.

Dag Sebastian har också skrivit en tipsbok för nyblivna pensionärer: Handbok för glada gubbar. I sin senaste bok, Romarrikets undergång, tar han sig om frågan om varför det mäktiga imperiet en gång rasade samman. Var det pandemier, folkvandringar, klimatkris eller dekadens som låg bakom? Och har vi något att lära av de gamla romarna?

Håkan Nesser

Håkan Nesser kallades Sveriges deckarkung när han år 2020 belönades med hederspriset vid Crimetime Award på Bokmässan i Göteborg. Ett passande epitet för en författare som skrivit de internationellt bästsäljande och prisade bokserierna om kommissarierna van Veteeren och Barbarotti.

Dessutom en rad andra romaner, bland annat uppväxtskildringen Kim Novak
badade aldrig i Genesarets sjö. Förra året kom boken En främling knackar på din dörr, som innehåller tre kortromaner och i somras utkom en efterlängtad åttonde del i Barbarotti-serien: Det kom ett brev från München. Håkan Nesser har sålt över 20 miljoner böcker världen över.

Language »