fbpx

Bokens dag 2021

Arena: Skillinge Teater Stora Scen
Lördag 11 september kl 11 – 16.00
Arrangör Skillinge Teaters Vänner

Biljetter: 260:- inklusive serviceavgift 10:-

Café & restaurang: Caféet kommer vara öppet för fika samt lättare lunch 

MATS SVENSSON

Kl 11.15 Mats Svensson är civilingenjören som debuterade som författare 2020 med romanen Den trettonde bomben, som kan karaktäriseras som en blandning av polisroman och technothriller. I juni 2021 gavs hans andra roman ut, De tolv majestäterna, som är en framtidsvision där Sverige avslöjas som en av Europas tre kärnvapennationer förutom Storbritannien och Frankrike.

KRISTINA OHLSSON

Kl 14.20 Kristina Ohlsson har arbetat som analytiker på Säkerhetspolisen och terroristexpert på OSCE i Wien. Debuterade som författare 2009 med Askungar, och hennes kriminalromaner för vuxna har nått stora framgångar såväl i Sverige som internationellt. Hennes bok Stormvakt nominerades till Årets bästa svenska kriminalroman 2020. Hon har också skrivit spänningsböcker för barn, som tex Glasbarnen, Zombiefeber och Mysteriet på ödeborgen, böcker som intagit en central plats i barnens bokvärld.

Mats Svensson

Tareq Taylor

BOKENS DAG
Lördag
11 september

Christina Ohlsson

Anders de la Motte

             & Måns Nilsson

TAREQ TAYLOR

Kl 12.05 Tareq har arbetat som kock sedan 80-talet och har skrivit ett flertal kokböcker som t ex Mat på en plåt, Det goda livet och Tareq Taylors matresa. Har medverkat i en lång rad tv-program – Trädgårdstider, Historieätarna och Tareqs matresa som innehöll så mycket mer än ”bara” mat. Har blivit känd internationellt för tv-serien Tareq Taylor’s Nordic Cookery, som sänds i ett hundratal länder.

ANDERS DE LA MOTTE & MÅNS NILSSON

Kl 15.10 Anders de la Motte och Måns Nilsson debuterar som författarduo i kriminalromanen Döden går på visning, som utgavs i juni 2021. Boken är första delen i den planerade pusseldeckarserien,

Morden på Österlen, som utspelar sig i sydöstra Skåne, där vackra miljöer och excentriska karaktärer möter ond bråd död.

mats1
tareq
bokens dag 1
bokens dag 1

Moderator: GUDRUN SCHYMAN            Musik: JONATHAN WALLIN

Language »