fbpx


På scen har vi den lika färgstarka svenska sångerskan Malena Laszlo. Känd från musikalscener Sverige runt och hennes orkester Laszlo Royale, husband på Nobelfesten. Hon spelar en kvinna, fast i karantän på Mallorca i Coronaepidemins början, som upplever nutidsmänniskas annorlunda smärta i form av frustration och meningslöshet. Nutiden ställs mot Fridas berättelse.

FRIDAS SMÄRTA
Musikteater om Frida Kahlo
En av världshistoriens främsta konstnärer

Plats : Skillinge Teater, Möllevångsgatan 9, Skillinge
Datum : Påskdagen – söndag 31 mars kl 19.30
Pris 295 kr vuxna, 100 kr ungdomar mellan 12 – 18 år, barn gratis.

Dörrarna öppnas 18.00 och i restaurangen serveras självklart mexicans mat och kall Corona.
____________
Musikteater om Konsten och Smärtan.
Både kroppslig och emotionell, något som den mexikanska konstnären Frida Kahlo visste alltför mycket om. Vid 18 års ålder var hon i en mycket svår spårvagnsolycka som orsakade livslång smärta. Hennes andra stora olycka, enligt henne själv, var relationen med kollegan Diego Rivera. Ändå blev hon den största kvinnliga konstnären i världshistorien.

Musiken är inspirerad av tangons mästare, Piazzolla, och är energisk och oerhört emotionell. Den får liv genom Kim Strandbergs fiol. En gränslös musiker, känd från duon Stefan och Kim, som i 30 år turnerat världen runt med sina spektakulära shower.
Manus och musik är skriven av Jan-Erik Sääf, som har skrivit över 20 musikaler och mängder med andra verk. Bland annat Camera, musikalen om Ingrid Bergman. Han trakterar även pianot.

 

Language »