fbpx

ÖSTERLENS KÖRFESTIVAL 18-20 juli

NÄR VAR HUR

VAR: På Skillinge Teater, Österlens stora kulturcenter beläget i den lilla vackra fiskebyn Skillinge. Festivalen återfinns över hela byn och repsalar kommer inte bara finnas på teatern utan även på Skillinge skola samt på Skillinge missionshus.
________________________________
NÄR:
Torsdagen 18 juli
9.00 samling på Skillinge Teater
– vid stora utomhusscenen.
10.00-12.30 Workshop pass 1
12.30  En lättare lunch serveras
13.30-16.00 Workshop pass 2
________________________________
Fredag 19 juli
10.00-12.30 Workshop pass 3
12.30  Lunch – Varje deltagare tar själva med sin egen lunch denna dag
13.30-16.00 Workshop pass 4
17.00    Kvällsmål serveras på teatern och intas som en gemensam picknick .
________________________________
Lördag 20 juli
10.00 Samling Skillinge Teaters stora utomhusscen. Repetition av körfestivalens eftermiddagskonsert.
12.00 Lunch – varje deltagare ordnar lunch denna dag.
13.00 Workshop med Caroline af Ugglas
15.30 Samling inför konsert framför stora utomhusscenen
16.00 – 17.00 Körfestivalens egen sommarkonsert där alla festivaldeltagarna deltar på scen under ledning av handledarna. Anhöriga och vänner köper separata biljetter till denna konsert.

________________________________

19.00 Stor konsert med Caroline af Ugglas & hennes musikaliska vänner. Till denna konsert köper alla besökare samt festivaldeltagarna separata biljetter.
Från torsdag 18 juli till lördag 20 juli – pågår Österlens stora körfestival på Skillinge Teater.
Festivalen består av en blandning av sångworkshops, musikpedagogik, sångteknik, stämbyggnad, rytmövningar och självklart – konserter.
Torsdag till fredag håller vi olika workshops och på lördag eftermiddag görs en stor gemensam körkonsert med alla deltagarna.
Lördagen avslutas med en större konsert med Caroline af Ugglas som kommer med sina underbara musikkompisar och ger en vibrerande

konsert på Skillinge Teaters stora scen. Biljetter till denna konsert köps vid sidan av.

I god tid innan festivalen kommer vi skicka ut noter och repfiler på den gemensamma konsertens olika sånger. Dessa kommer användas som grund för de olika workshoparna och låtarna kommer sen framföras vid den gemensamma konserten på Skillinge Teaters stora utomhusscen, lördag eftermiddag.

Fyra mycket kunniga och inspirerande sång och musikpedagoger ger var sin halvdagsworkshop. De delar med sig av sina mångåriga erfarenheter som körledare och körkonsulter.

På lördagen håller Caroline Af Ugglas en workshop för alla festivaldeltagare. Samma kväll ger hon en konsert på stora scenen med sitt band.

HÄR NEDAN PRESENTERAS VÅRA FANTASTISKA SÅNGPEDAGOGER

ANMÄLAN!

Körfestivalen tar emot max 600 deltagare.

Anmälan sker: senast mån 13 maj.
OBS först till kvarn gäller!

 

Man kan välja olika varianter för att anmäla sig, antingen anmäler ni en hel kör på samma gång eller så kan man som privatperson välja att boka in sig individuellt utan att ha någon koppling till någon kör.

Vid anmälan av en hel kör kommer en bekräftelse på att just er kör fått plats. Därefter kommer länk till onlinebetalning som kan ske med såväl kort som swisch.


Pris:
995:- per person. I priset inkluderas deltagande i körfestivalens alla workshops, deltagande i festivalens repetitioner och lördagens stora dagkonsert  Utöver detta ingår lättare lunch på
torsdagen samt kvällsmat på fredagen. Kaffe och fika finns att köpa på plats.

 

För ytterligare info: Kontakta vår producent Royne Levin  royne@skillingeteater.se eller ring 0721-979411

 

VARMT VÄLKOMNA!!!
 Charlotta Holmgren Németh – Jag är kyrkomusiker, musiker och körledare. I min nuvarande tjänst i Simrishamns församling leder jag Ungdomskören Grace, Simrishamn Gospel, S:t Nicolai Kyrkokör samt Lottakören och damkvintetten Krusmynta. I min tjänst i Hyllie har jag åstadkommit körvideos under pandemin med alla mina körer. År 2020 gjorde vi en adventskalender med Hyllie Gospel. Förutom sång, orgel och piano trakterar jag även nyckelharpa, dragspel, samt ett knippe flöjter.
 Ann-Charlotte Carlén – Är utbildad musik-, sång- och körpedagog vid Musikhögskolan i Malmö. Har haft ett långt och spännande yrkesliv med musiken, sången och körsjungandet i centrum. Jag har undervisat massor med barn och unga i grundskolan, gymnasieskolan, folkhögskolan och på Musikhögskolan i Malmö.  Under många år har jag också haft olika ledningsuppdrag vid Musikhögskolan, bl a rektor, administrativ chef, utbildningsledare och föreståndare för Körcentrum Syd. Jag har också haft uppdrag som sångsolist och sångare i olika professionella sångensembler och körer.
 Katarina Nilsson Bremer – Jag är utbildad musik-och körpedagog vid Musikhögskolan i Malmö och har i över 20 år lett många olika slags körer, men med ett och samma mål; att sänka tröskeln och få fler att våga sjunga!
Den största kören till antalet sångare är drop in-kören “Lunchkören på Malmö Live”, som varje vecka lockar över 300 personer, men jag leder även babysång för de yngsta barnen och deras föräldrar samt finner stor glädje i att besöka många skolor i Skåne tillsammans med musiker varje termin för att uppträda och undervisa elever om klassisk musik.
 Sara Dahl – är utbildad musiklärare, sångpedagog och körledare och har sjungit i kör sen jag var 7 år gammal och mötte en entusiastisk körledare och musiklärare. Kör och körsång har sen dess följt mig i mitt liv. Sedan 1994 har jag arbetat professionellt med olika former av körsång, både genom att driva egna körer och inom gymnasie- och högskola samt i Svenska kyrkan. Jag arbetar mycket med scenisk kör, dvs att se körens framträdande som en scenisk helhet. Arbetar också fördjupat med sångteknik och röstteknik för att underlätta för körsångares röster. Alla kan sjunga i kör är min devis. Har verkat på Österlen sen 2008 som musiklärare, musiker och kulturproducent.

Unna dig gärna ett besök på vår Gin Bar eller varför inte en middag i vår populära restaurang under festivaldagarna.

Language »