fbpx

Lady Macbeth

Speldagar: Premiär 8 juli
Därefter:
10, 13, 14, 17, 20, 21, 24, 27, 28, 29, 31 juli & 2, 4, 5 augusti
Kl: 20.00
Biljett: 320:- Vuxen, 250:- Barn & ungdom

I sommar gästas Österlen och Skillinge Teater av teatergruppen Trans Mission Research som tar med det bästa av fransk gatuteaterkonst och berättar historien om Lady Macbeth – en av världslitteraturens mest kända kvinnor.

Hennes make Macbeth känner många till då det är en av William Shakespeares mest täta och ödesmättade pjäser om den hänsynslöse skotske kungen.

För regin står den fransk-argentinska regissören Mariana Araoz, som tillbringat sitt vuxna liv i Paris och där utvecklat ett eget formspråk, starkt inspirerat av Commedians mask-teknik och surrealistisk symbolism. Det konstnärliga teamet är franskt men skådespelarna har handplockats här i Sverige. En föreställning med färg, dramatik, Tragedia De’ll Arte och burleska vändningar.

Föreställningen Lady Macbeth har inspirerats av de grandiosa och ofta humoristiska gatumanifestationer som under senare år genomförts av, främst, unga kvinnor i Latinamerika.

  – Här bjuds på en scenkonst som sällan går att se här i Sverige. Det blir garanterat frodigt, frisläppt, fysiskt och färgstarkt.

 

Med stöd av:
    


 

 – Jag vill berätta om det allvarliga genom lekens komiska och surrealistiska frisläppthet, när skrattet fastnar i halsgropen bränner konsten ofta till.
    – Mariana Araoz

 

Language »