fbpx

Memento Sonus

Memento Sonus

Spelas: 25 juni – 14 aug, välj mellan kl 16.00, 17.00 samt 18.00
Visningstid: 40 minuter
Max: 6 personer per visning
Pris: 230:-/person
___________________________________

Memento Sonus är ett tredimensionellt ljudverk av en art vi sällan sett.

Memento Sonus är gjord med hjälp av ca 8.000 tredimensionella ljud  som komponerats samman till en omslutande väv av fragmentariska ljudbilder vilka alla talar till oss genom det undermedvetna.

Detta omslutande verk upplevs delvis i totalt mörker där ljuden strömmar fram genom rummet, från sidorna och framifrån, upp och ned, varierande i längd och styrka. Varje föreställning är helt unik och sammanhanget skapas i mötet med våra minnen och vårt inre.

Verket är kollaborativt skapat av de tre ljudkonstnärerna Fredrik Olofsson (DE) Jonas Åkesson (S) samt Tim Bishop (UK) tillsammans med initiativtagaren och den konstnärliga ledaren Karin Johansson-Mex (Swe).

Gå in i det dunkla, svala och behagliga rummet, sätt eller lägg dig väl tillrätta i de enorma sammetskuddarna och låt dig omslutas av sällsamma ljud och fragmentariska rytmer/toner.

Ljuset går ner, volymen tilltar och du färdas iväg. Ut mot universum men samtidigt inåt i dig själv. I det totala mörker som omsluter dig, far du ut på en ljudresa.

Memento Sonus är en immersiv upplevelse som kombinerar såväl scenkonstens rumslighet med konceptuell ljudkonst samt ljusdesign. Sammantaget bildas en totalupplevelse av sällan skådat slag.

3 tredimensionell ljudkonst där sammanhanget skapas genom minnets dunkla filter, som en tunnel rakt in i vårt undermedvetna.
"Något liknande har 
vad jag vet aldrig
tidigare gjorts"
 

Ljuddesign:
Fredrik Olofsson

Jonas Åkesson
Tim Bishop

Koncept & konstnärlig ledning:
Karin Johansson Mex

Konceptstöd:
Nils Peder Holm

Scenografi:
Marta Cicionesi

Ljusdesign:
Casper Wijlhuizen

Language »