fbpx

Stor internationell opera- & musikalkonsert

från west end tillberlin

Opera & Musikal
i sommaren

Stor internationell opera- & musikalkonsert – Från West End till Berlin

När: Onsdag 12 juli
Kl: 20.00 startar konserten – insläpp på konsertområdet – fr 17.00
Parkscenen:
Skillinge Teaters stora sommar- & utomhusscen
Biljetter: Vuxen: 395:- Ungdom till 18 år: 245:- Barn under 10 år går gratis.
Bar och konsertmat finns på plats, kalla öl, vin och drinkar

________________________________________________

Välkomna till en helkväll i operans och musikalvärdens tecken. Föreställningen Från West End till Berlin tar oss med inom operans och musikalernas värld.

7 fantastiska solister från operahus i New York, London, Malmö, Göteborg & Stockholm sjunger tillsammans.

Dessa etablerade artister kommer sjunga sånger från Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Les Miserables, West Side Story, Cabaret, Borgy & Bess, Carmen, Showboat & Trollflöjten.

Tillsammans bjuder de på en blandad potpurri av scener och örhängen från operans och musikalernas värld. Som stöd på scenen välkomnar vi även kören Melody Singers. På piano Frederic Schöning och kontrabas Robert Pettersson.

Sångarna gör nu gemensam sak och framför en härlig röra av komedi och allvar mitt i sommarens grönska.

Kom och låt dig väl smaka ur operans friska smörgåsbord av kärlek, humor och ond bråd dö!

I anslutning till konserten finns möjlighet att köpa konsertmat samt kall öl, cava eller drinkar så kom gärna någon timme innan konserten börjar. Mingla, mys och njut i kvällsssolen!

Ulla westlund

Ulla Westlund är en av Sveriges mest  mångfacetterade Opera och Musikalartist. Grundutbildad på Malmö Operahögskola och därefter Stockholms Operahögskola. Därefter fortsatte hon till Birminghan Conservatoire i 2 år. Under denna tid gjorde Ulla sin stora debut med BBC symfoniorkester.

Ulla har tilldelats The European Union Art Scholarship och sedan dess arbetat nästan uteslutande i New York och England där hon medverkat i många operor bland annat Cosi Fan Tutte, La Boheme, Falstaff,  Mose´in Egitto, La Traviata Tre Compagni och Isolde på Metropolitan of Art Museum.

åsa nordgren

Åsa Nordgren, Sopran med god erfarenhet från operahus och festivaler i Norden, Baltikum och Europa och med operaexamen från Teaterhögskolan i Göteborg, På listan återfinns roller som Violetta i La Traviata, Floria Tosca i Tosca, Carlotta i Phantom of the Opera, Serpina i La Serva Padrona, Första Damen i Trollflöjten och Lucia i Lucia di Lammermoor. Medlem i grupper som Pavarotti Singers, Stelle Polari, Göteborgs OperaDuo, de nutida ensemblerna Ghost Inside Ghost och Äsping, samt det nutida operakompaniet Spatial Opera Company.

 

Henrik Lagercrantz sittande

Henrik Lagercrantz, Tenor är utbildad i England på Birmingham Conservatoire, har sjungit bl a Cavaradossi i Tosca på Ystads teater, Le Dancaire i Carmen och Prins Ahmed i Tusen och en natt på Malmö Opera på Malmö Opera, Alfredo i La Traviata, Raoul de St Brioche i Glada änkan och Gösta Coyet i operetten Teaterhotellet nere på Ystad teater med Rickard Söderberg. Har även sjungit som solist på Helsingborgs konserthus och Helsingborgs stadsteater

 

 

amanda larsson
Den svenska sopranen Amanda Larsson tog examen från Danmarks Kungliga Operahögskola våren 2021. Hon har under sina studier varit en del av flera produktioner på Kungliga Operan, samt regelbundet uppträtt med Operahögskolans konserter och shower. Amanda debuterade på operan 2018 när hon sjöng rollen som Inez i Verdis Il Trovatore. Våren därpå sjöng hon återigen på stora scenen som blomsterflicka i Wagners Parsifal.
Mathias Lissmyr - Johan Tötterström - 2019

Mathias Lissmyr
Utbildad musikalartist men studerade sedan komposition vid Gotlands
 Tonsättarskola och på Musikhögskolan i Malmö. Han har medverkat i Musikaler som tex. Chess i Stockholm samt operor som Turandot och Rigoletto. Gjort roller i bla. Chicago på Det Nya Teater. Grease på Nöjes- Teatern och Spoletta i Tosca. Mathias har komponerat musiken till operan Trollguld som uruppfördes på Malmö opera 2009 och påbörjar en musikal för barn och unga. 

Kay JuliaKNewBKG

 

Kay Julia Standen är en musikalartist från England som är utbildad i klassisk sång på The Royal Birmingham Conservatoire i England.

Kaj har bland annat spelat Maria Magdelena i Jesus Christ Superstar, Nancy i Oliver! och Laurey i Oklahoma!

På konsert sjunger hon allt från Les Miserables till Mozart. Hon sjunger även på dop och bröllop där pop och folkmusik är de populära valen.

per-anders hedlund

Per-Anders Hedlund, Bas-Baryton har varit solist på bl a Norrlandsoperan, Göteborgsoperan och Den Kongelige Opera i Köpenhamn. Han har sjungit roller som Basilio i Barberaren i Sevilla på Smålandsoperan, Otto Thott i operetten Teaterhotellet med Rickard Söderberg på Ystads teater, Baron Scarpia i Tosca på Ystads teater och Guernemanz i Parsifal nere i Trelleborg. Årlig Lions-stipendiat i Malmö från 2019. Uruppför av ett nyskrivet verk under våren 2023. Har även sjungit för påven i S:t Peterskyrkan i Rom och på Metropolitan i New York.

Language »