fbpx

Opera i sommaren

Från Mozart till Turandot

Opera i sommaren

Från Mozart till Turandot

När: Onsdag 12 juli
Kl: 20.00 startar konserten – insläpp på konsertområdet – fr 17.00
Parkscenen:
Skillinge Teaters stora sommar- & utomhusscen
Biljetter: Vuxen: 395:- Ungsom till 18 år: 245:-
Bar och konsertmat finns på plats, kalla öl, vin och drinkar

________________________________________________

Våra opera-sångare sjunger en blandad potpurri av scener och örhängen från operans värld.

Sångarna, som jobbat i våra operahus här nere i söder, Malmö Opera, Det kongelige i DK och Göteborgsoperan samt runtom i mindre konstellationer, gör nu gemensam sak och framför en härlig röra av komedi och allvar mitt i sommarens grönska.

Kom och låt dig väl smaka ur operans friska smörgåsbord av kärlek, humor och ond bråd dö!

opera i sommaren web

I anslutning till konserten finns möjlighet att köpa konsertmat samt kall öl, cava eller drinkar så kom gärna någon timme innan konserten börjar. Mingla, mys och njut i kvällsssolen!

Per-Anders Hedlund, Bas-Baryton har varit solist på bl a Norrlandsoperan, Göteborgsoperan och Den Kongelige Opera i Köpenhamn. Han har sjungit roller som Basilio i Barberaren i Sevilla på Smålandsoperan, Otto Thott i operetten Teaterhotellet med Rickard Söderberg på Ystads teater, Baron Scarpia i Tosca på Ystads teater och Guernemanz i Parsifal nere i Trelleborg. Årlig Lions-stipendiat i Malmö från 2019. Uruppför av ett nyskrivet verk under våren 2023. Har även sjungit för påven i S:t Peterskyrkan i Rom och på Metropolitan i New York.

åsa nordgren

Åsa Nordgren, Sopran med god erfarenhet från operahus och festivaler i Norden, Baltikum och Europa och med operaexamen från Teaterhögskolan i Göteborg, På listan återfinns roller som Violetta i La Traviata, Floria Tosca i Tosca, Carlotta i Phantom of the Opera, Serpina i La Serva Padrona, Första Damen i Trollflöjten och Lucia i Lucia di Lammermoor. Medlem i grupper som Pavarotti Singers, Stelle Polari, Göteborgs OperaDuo, de nutida ensemblerna Ghost Inside Ghost och Äsping, samt det nutida operakompaniet Spatial Opera Company.

 

Henrik Lagercrantz sittande

Henrik Lagercrantz, Tenor är utbildad i England på Birmingham Conservatoire, har sjungit bl a Cavaradossi i Tosca på Ystads teater, Le Dancaire i Carmen och Prins Ahmed i Tusen och en natt på Malmö Opera på Malmö Opera, Alfredo i La Traviata, Raoul de St Brioche i Glada änkan och Gösta Coyet i operetten Teaterhotellet nere på Ystad teater med Rickard Söderberg. Har även sjungit som solist på Helsingborgs konserthus och Helsingborgs stadsteater

 

 

Vid ev dåligt väder finns större regnponchos att köpa vid entrén till området samt vid de olika barerna.

Vill man äta lite finare kan man även boka plats i vår restaurang – men var då ute i god tid med bordsbokningen.

Vi tipsar om att komplettera ditt biljettköp med en avbokningsförsäkring (kan väljas som tillval efter ditt biljettköp). Då ges biljettkostnaden åter, dock med avdrag för serviceavgift) vid ev. oförutsedd avbokning av konserten

Varmt välkomna hälsar alla vi i teamet på,
Skillinge Teater.

amanda larsson
Den svenska sopranen Amanda Larsson tog examen från Danmarks Kungliga Operahögskola våren 2021. Hon har under sina studier varit en del av flera produktioner på Kungliga Operan, samt regelbundet uppträtt med Operahögskolans konserter och shower. Amanda debuterade på operan 2018 när hon sjöng rollen som Inez i Verdis Il Trovatore. Våren därpå sjöng hon återigen på stora scenen som blomsterflicka i Wagners Parsifal.