fbpx

the crossing - PRESS

Speldatum: Lördag 25 juni – lördag 27 aug
Visningar sker kontinuerligt mellan: 15.30 – 19.30
Max: sex personer per visning

2015 och 2016 var år som skakade världen och nu står vi åter inför ännu en förödande konflikt som tvingar miljontals människor på flykt.  Vi inser samtidigt att världen nog bara sett början på större folkomflyttningar när klimatförändringarna leder till torka, missväxt, dränkta landområden och förstörda vattentäkter.

The Crossing är en unik installation som genom Virtual Reality ökar förståelsen för det många i dag upplever, och som placerar oss alla i samma båt.

The Crossing vill få oss att stanna upp och se, uppleva och erkänna vår egen och andras utsatthet för det viktigaste vi kan ta med oss på denna fruktansvärda resa är vår empati.

För regin står den Österlenbaserade engelske filmaren Neil Bell som själv har stått på stränderna i Libyen och Italien där han filmat för UNHCR.

  • – Manus till The Crossing baserar sig på det jag själv sett men har även växt fram efter samtal med människor som själva gjort denna resa, säger Neil Bell.

The Crossing har urpremiär på Skillinge Teater den 25 juni och kommer sedan turnera runt om i Norden.

Med stöd av:

   

Regi: Neil Bell
3D Film: Stefan Stanisic Bombina Bombast
3D Ljud: Tim Bishop
Scenograf: Marta Cicionesi
Co-producent: Susanna Duellmann
Production Manager: Simon Hultgren
Kreativ producent: Karin Johansson-Mex
Samproducent: Susanna Duellman

Skådespelare:
Adam Hadr
Mohamed Hefzy Ali
Rasha Khoury
Semir Halilovic

 

The Crossing har fått medel av Nordisk kulturkontakt för att turnera med The Crossing runt om i Norden. Urpremiären sker dock på Skillinge Teater vars konstnärliga ledning varit med och utvecklat verket.

– Det är av betydelse att vi ser människorna bakom alla obönhörliga siffror immigrationen genererar och inser att vi alla, med tanke på klimat och världskonflikter, skulle kunna sitta i samma båt säger Karin Johansson-Mex, en av verksamhetsledarna på Skillinge Teater

Skillinge Teater är Österlens kulturhus. Här ges en mängd föreställningar, konserter, utställningar och andra kulturevenemang.

Skillinge Teater har tre olika scener/arenor samt en stor restaurang. Ett normalt år drar man ca ca 8.000 besökare till de olika evenemangen som är en mix av egenproducerade verk samt externa gästspel.

Verksamheten är bl.a finansierad genom Kultur Skåne, Kulturrådet, Simrishamns Kommun, Kulturbryggan, Film i Skåne, Nordic Culture Point, Dramatikerförbundet och Konstnärsnämnden

Verksamheten drivs av Karin Johansson-Mex och Nils Peder Holm.
Karin, utbildad i film på Academy of Art University i USA, var tidigare chef för den nordiska filmorganisationen Nordisk Panorama samt tidigare chef för Medea – forskningscenter för digital media på Malmö Universitet.

Nils Peder Holm är regissör och skådespelare utbildad på Le Coq i Paris samt påMalmö Teaterhögskola.

 

Language »