fbpx

Press

Stor Nyinvigning av Skillinge Teater

I december 2017 tackade Katarina Zell för sig efter att ha drivit Skillinge Teater i över 22 år. I januari tog Nils Peder Holm och Karin Johansson-Mex över verksamheten och sedan dess har ett omfattande renoveringsarbete skett i lokalerna.

Resultatet kommer att visa sig till påsken 2017 då ett nyrustat Skillinge Teater slår upp portarna och bjuder på ett brett och spännande program under hela påskhelgen.

– Vi har sågat ut ytterväggarna och satt in nya stora fönster för att släppa in ljus och rymd i det som tidigare varit teaterns caféscen. Bland annat bygger vi en bistroinspirerad matsal för att kunna starta ett Café och en Vinbar. Under en period hade vi mer hål i väggarna än väggar skrattar Nils Peder Holm.


I den kommande matsalen kommer caféscenen finns kvar. Där kommer det främst erbjudas konserter, författarsamtal och t ex stand-up.

– Vi vill öppna Skillinge Teater för besökare som bara vill komma förbi för att fika, äta gott eller dricka ett bra ekologiskt vin. Som bonus kanske det händer något oväntat och trevligt ibland.

– Vi vill överraska och inspirera, men framför allt vill vi skapa en välkomnande och trivsam plats fortsätter Nils Peder.

Skillinge Teater Café & Vinbar kommer att erbjuda speciellt utvalda viner och medelhavsinspirerad mat. Inspiration kommer från stora trivsamma italienska familjemiddagar och maten serveras i vackra, rustika handdrejade lerfat. Lerfaten kan man också köpa med sig hem om man vill.

– Ute i trädgården kommer vi att odla våra egna kryddor och ätbara blommor, vi vill göra maten såväl lekfull som vacker och inspirerande, säger Karin Johansson-Mex.

Sammantaget har Skillinge Teater tre olika scener och till påsken kommer man att nyttja detta till fullo. Det bjuds på ett brett program bestående av teater, utställningar, bluesaftnar och berättarföreställning för barn.

Extra nöjda är de över att kunna presentera föreställningen Det levda Baklänges, en kritikerrosad föreställning som under året spelats för fulla hus på Dramaten i Stockholm.

– Vi är mycket glada över att kunna nyöppna teatern med just den här föreställningen, som vi gör i samarbete med Simrishamns riksteaterförening säger Karin Johansson-Mex. Dess form är banbrytande och under halva föreställningen har publiken på sig VR-glasögon där man följer den unge flyktingen Marwan Arkawis kamp för att resa från Syrien och upp genom Europa mot Sverige .

– Dagen efter att vi signat kontraktet med dem blev det offentligt att föreställningen blivit uttagen till Teaterbiennalen och dit bjuds bara det bästa av svensk teaterproduktion in vartannat år. Med påskens nyinvigning har därför alla i Skåne en unik chans att få se Det levda baklänges såväl virtuellt som live, fortsätter Karin.

På långfredagen och påskafton bjuder Skillinge Teater även in till den traditionsenliga publiksuccén Skillinge Blues med husbandet, Big Easy Hanna Svensson och Lars Persson samt banden Crescent City Sisters och Easy Horns.

Skillinge Teater är även mycket glada för att presentera Karin Brunk Holmqvist som är en av Sveriges mest folkkära författare. Hon kommer till Skillinge Teater för ett personligt samtal där hon bland annat berättar om sin rykande färska bok Majken minröjare, vars handling utspelar sig i just – Skillinge.

För barn bjuder man på föreställningen Berättelser vid lägerelden som är en en interaktiv berättarhistoria där barnen är med och bestämmer historiens utveckling. Tillsammans med Nils Peder Holm, skådespelare och regissör, är barnen med och skapar berättelsen om Harry. Delar av föreställningen kommer sedan ligga som grund för sommarens stora barnproduktion Harry hittar hem som i sin tur baserar sig på den klassiska historien om Henrik Ibsens Peer Gynt.

Under hela påskhelgen kan ni även bevista utställningen Ur Skogen med den scenografiska installationsgruppen 3Kubik samt en utställning med Malmöbaserade konstnären och illustratören Kristian Ingers.

På söndagen har vi bl.a. premiär för Afternoon Tea som kommer att vara ett stående inslag varje söndag mellan 14.00 – 16.00. Påskdagens Afternoon Tea avrundas med den frodiga berättarföreställningen Kronbruden av Maria Heijbel.

 

 


För mer information:

Karin Johansson-Mex

info@skillingeteater.se
0739-056660
0761-640864

 


Pressbilder:
Klicka på bild eller länk


Det levda baklänges – pressbilder:

http://www.dramaten.se/press/bildarkiv/det-levda-baklanges1/

 

Karin Brunk Holmqvist – pressbilder:

Ladda ner högupplöst författarfoto (närbild)

Ladda ned högupplöst författarbild (helbild)

För bokning av biljetter:
klicka här

Language »